Openul Galez - Turul 1

Autor - ice-heart - Tuesday, February 14, 2012
Prima zi a Openului Galez a inceput destul de interesant al repartizarii jucatorilor la mese. Astfel,in timp ce Ding Junhui il intalnea pe Mark Davis in runda 1 la masa numarul 2, la masa numarul 1 se desfasura o partida din calificari: M. Holt impotriva lui R. Day. Ambele intalniri s-au incheiat rapid, cu acelasi scor, 4-0 neavand istoric. Desi pornea ca favorit, R. Day n-a avut nici o sansa in fata lui M. Holt, iar D. Junhui ii naruie, macar pentru moment, drumul spre top 16, intr-o partida ce n-a avut istoric, confirmandu-mi ca evolutia sa din prima runda a Masters-ului German a fost cel putin ciudata.
O partida interesanta si spectaculoasa deopotriva a fost cea dintre A. Carter si veteranul S. Davis. Carter s-a aflat mereu la conducere 1-0,2-1 si 3-2, dar venerabilul Davis a revenit de fiecare data. La 3-2, Carter a avut sansa de a inchide meciul reusind sa adune 34 de puncte, dar rateaza nepermis o bila rosie ce ramane pe marginea buzunarului, permitandu-i lui Davis sa revina la masa si sa egaleze la 3. Marcat probabil de sansa ratata, Carter nu se regaseste si este nevoit sa se recunoasca invins, Davis reusind un break de 117 puncte.
Pe cine nu lasi sa moara, nu te lasa sa traiesti. Cam asa spune despre S. Murphi, care nu se dezminte. La fel ca la cele doua turnee precedente, a pornit greu, adversarii irosind bune oportunitati de a-l elimina. Asa s-a intamplat si acum, Murphi incepand partida cu frana de mana trasa si ratand nepermis pentru un jucator de talia sa. In frame-ul 3, M. Joyce rateaza o gramada de oportunitati de a se apropia la un singur joc de castigarea intalnirii si-i permite lui Shaun sa reintre in meci. Scapat de perspectiva de a juca cu sabia lui Damocles deasupra capului, Shaun devine mult mai stapan pe loviturile sale si se impune fara a mai ceda vreun joc: 4-2.
Favoritii J.Trump si J. Higgins s-au impus fara probleme in partidele diputate in fata oponentilor lor F. O'Brien si L. Wengboo, 4-0 si 4-1.
Intr-o alta partida a zilei T. Ford s-a impus in fata scotianului G. Dott, cotat cu prima sansa inainte de inceperea meciului. Desi cotat outsider, Tom a confirmat forma buna in care se afla in ultima vreme si a reusit sa se impuna in cele din urma cu 4-2.
Ziua de astazi ne propune tot partide ale rundei 1, si anume:
M.Williams v A. Hicks - o partida in care favoritul local la castigarea turneului nu ar trebui sa aiba emotii si sa se impuna lejer. Pronostic:  M. Williams (-2.5 frameuri) @ 1.90.
S. Lee v M. Holt - cea mai echilibrata partida a zilei in opinia mea. Sincer, nu stiu cum l-a invins Lee pe Williams l-a German Masters, dar evolutia sa din semifinale a fost una neverosibil de slaba. Jocul bun aratat azi de Holt si faptul ca Lee va evolua sub presiune, o eventuala infrangere putand sa-l scoata din Top 16 ma fac sa cred ca Holt se va impune. Pronostic: M. Holt @ 2.20
N. Robertson v S. Hendry - capul de afis al zilei de azi. Nu-l vad pe australian sa aiba doua turnee consecutive slabe. Desi victoria la handicap mi se pare foarte probabila, voi merge doar pe victoria lui Neil. Pronostic: N. Robertson @ 1.40
S. Bingham v M. King - intalnire dificila pentru Bingham in tentativa lui de a nu iesi din top 16. Bingham e destul de multumit de forma in care se afla si pare destul de relaxat inaintea acestei intalniri, avand in vedere declaratia facuta inainte de inceperea acestui turneu.  Pronostic: S. Bingham @ 1.53
M. Gould v P. Ebdon - e genul de partida ce trebuie evitata de pariori. Cu un M. Gould iesit din forma si P. Ebdon ce prefera jocurile lungi si incalcite, deznodamantul e imprevizibil. No bet pt mine.
M. Selby v S. Baird - desi nu se afla intr-o forma tocmai grozava, Selby ne-a aratat ca nu are probleme in fata unor jucatori ce apar sporadic in turneele mari. Pronostic: M. Selby (-2.5 frame-uri) @ 2.00
 

German Master - Vineri

Autor - ice-heart - Friday, February 03, 2012
M. Williams v S. Bingham - reeditarea finalei de la Australian Open. Atunci s-a impus Bingham in deicisiv, beneficiind de foarte multa sansa la un moment dat. Ca si atunci, Williams e favorit. Avandin vedere ca Bingham e departe de forma aratata in acea perioada, cred ca Williams se va impune in aceasta partida. Pronostic: M. Williams @ 1.50
J. Perry v R. O'Sullivan - dupa senzationala revenire contra lui Higginson, Ronnie are parte de o noua partida in fata unui jucator cu care se afla in competitie pentru ocuparea unui loc in Top 16 a clasamentului general ce va fi reactualizat peste 3 saptamani. J. Perry a reusit si el sa castige in decisiv in fata lui A. Carter, desi a fost condus cu 4-3. Cred ca acum nu va avea nici o sansa in fata unui Ronnie descatusat.  Pronostic: R. O'Sullivan @ 1.28
M. Stevens v N. Robertson - australianul e in mare forma. este aici in postura de castigator al Mastersului de la Londra si nu cred ca va intimpina dificultati in a se impune in fata lui Stevens, un jucator ce nu prea iese in evidenta in ultima vreme atunci cand evolueaza in fata greilor. Pronostic: N. Robertson (-1.5 frame-uri) @ 1.80.
M. Selby v G. Dott - exceptand partidele desfasurate in cadrul PTC, intalnirile celor doi in cadrul turneelor mari au fost mai intotdeauna echilibrate. La o isputa echilibrata ma astept si astazi, mai ales ca Selby, #1 mondial si favoritul intalnirii, nu se afla in forma maxima in ultima perioada. Pronostic: Peste 7 frame-uri @ 1.83. (as mai sugera si Dott + 1.5 la aceeasi cota).

P.S. Toate cotele sunt la bet365.
 

German Masters - Sferturi de finala

Autor - ice-heart - Friday, February 03, 2012
J. Trump v S. Maguire - o partida ce-i aduce fata in fata pe noul star al snookerului, J. Trump, si performerul rundei trecute, scotianul S. Maguire, cel care a dispus cu 5-0 de J. Higgins, nimeni altul decat campionul mondial en-titre. Mas astept la o disputa spectaculoasa si echilibrata, asa cum au fost si precedentele 3 intre cei doi jucatori. Pronostic : Peste 7 @ 1.83.
M. Williams v S. Lee - ultima disputa intre cei doi a avut loc anul trecut la China Open. O partida cu totul si cu totul ciudata. Williams s-a aflat mereu la conducere si a avut 4 break-uri de peste o suta, dar a fost invins in decisiv de un Lee mut mai pragmatic. De aceasta data galezul nu cred ca va mai avea probleme in a se impune. Pronostic: M.Wiliams @ 1.44
R. O'Sullivan v M. Stevens - asa cum ma asteptam, Ronnie nu i-a dat nici o sansa lui Perry. La o victorie a "Rachetei" ma astept si acum, Stevens neputand sa-i puna probleme la forma si moralul lui Ronnie de acum. Pronostic: R. O'Sullivan @ 1.40.
M. Selby v S. Murphy - cei doi s-au intalnit si acum 2 saptamani, tot in sferturi, in cadrul Mastersului Londonez. Atunci s-a impus Shaun cu un categoric 6-2, iar Selby a fost la un pas sa realizeze break-ul maxim, ratand ultima bila rosie. Acum ma astept la o partida mult mai echilibrata decat precedenta, in care invingatorul s fie stabilit in frame-ul decisiv. Pronostic: peste 7 @ 1.83.


German Masters - Round 1

Autor - ice-heart - Thursday, February 02, 2012
Ieri a inceput la Berlin o noua editie a Mastersului German. A fost o zi in care s-au desfasurat atat partide din mansa de wild-card cat si o parte din partidele primei runde.
Din partidele disputate azi ma voi opri mai mult asupra disputei dintre Shaun Murphy si Barry Hawkins. A fost o partida spectaculoasa si plina de dramatism decisa in decisiv. S-a mers cap la cap, cei doi jucatori aflandu-se pe rand la conducere. Dupa ce la sfarsitul primei sesiuni scorul era 2-2, Shaun preia conducerea cu 3-2 si a avut sansa de a se detasa la 4-2, dar Barry revine si egaleaza la 3. Acelasi scenariu si in frame-ul 7, cu Shaun la conducere, dar Barry revine si, desi are o masa grea, reuseste sa-si adjudece frame-ul si sa preia conducerea cu 4-3. In frame-ul 8, Barry a fost la conducere si mai avea nevoie de doar 3 bile rosii ( pe masa fiind numai 4, toate in pozitii favorabile), rateaza incredibil la bila roz, oferindu-i lui Shaun sansa de a reveni la masa si sa egaleze la 4. In decisiv, tot Barry a fost cel care a avut prima sansa de a castiga frame-ul dar, probabil speriat de perspectiva primei victorii in fata lui Shaun, a ratat din nou incredibil, de data aceasta o bila rosie la buzunarul de mijloc, si Shaun nu l-a iertat, castigand frame-ul si partida.
O alta partida pe care am vizionat-o live este cea dintre Mark Williams (castigatorul de anul trecut al Mastersului German) si Ken Doherty. A fost o partida fara istoric, Williams impunandu-se cu 5-0, iar Ken ne-a aratat odata in plus de ce e nevoit sa dispute jocuri de calificare pentru a accede pe tabloul principal al competitiilor importante.
In celelalte partide de astazi, J. Higgins, S. Maguire si R. Walden au cedat doar un frame in disputele cu M. Davis, R. Day si M. Gould, iar S. Lee si S. Bingham au dispus cu 5-2,respectiv 5-3, de oponentii lor A. Gunell si P. Ebdon.
De remarcat ca dintre jucatorii de top 16 doar M. Gould a parasit competitia pana acum,  el parand a fi inca marcat de ratarea din frame-ul 2 din disputa cu S. Murphy de la precedentul Masters.
O parere personala si asupra primelor partide de maine:  
N. Robertson v M. Campbell
- o partida in care castigatorul ultimului Masters (cel londonez) porneste mare favorit si in care, in mod normal nu r trebui sa cedeze mai mult de 2 frame-uri. Pronostic: N. Robertson (-2.5 frame-uri) @ 2.10.
G. Dott v J. Wattana - desi tailandezul a reusit sa-l elimine in calificari pe S. Hendri, cred ca acum nu va avea nici o sansa iar cota pentru victoria lui Dott e una destul de mare. Pronostic: G. Dott @ 1.40.
D. Junhui v Yu Delu - o alta partida dezechilibrata a primei runde. Dupa ce in precedentul Masters a fost eliminat in runda inaugurala de catre O'Sullivan, Ding nu-si mai permite pasi gresiti si va incerca sa-si asigure victoria cat mai repede. Pronostic: Ding lider dupa primele 4 frame-uri @ 1.61.
J. Trump v P. Davison - cei doi s-au mai intalnit in 2010, la PTC 1, cand Trump s-a impus cu 4-2. Si de aceasta data ma astept la o victorie facila a lui Trump. Pronostic: Trump (-2.5 frame-uri) @ 1.61.
M. Allen v T. Ford - o cota destul de mare acordata pentru victoria lui Mark. Poate pentru ca Tom a avut un sfarsit de an destul de bun castigand PTC 11, dar cum si Allen a avut o evolutie foarte buna in ultima vreme, iar in confruntarile directe s-a impus mereu clar (5-2, 10-4, 9-5) nu vad de ce nu ar face-o si acum. Pronostic: M. Allen (-1.5 frame-uri) @ 1.72.
A. Carter v J. Perry - este, macar teoretic, cea mai echilibrata disputa a primei runde. Allister conduce cu 2-1 in intalnirile directe, dar in ultima disputa J. Perry s-a impus clar, 5-1, in runda 2 a editiei de anul trecut a Mastersului German. Desi niciunul din cei 2 nu-mi pare a fi in forma, cred totusi ca A. Carter, va reusi sa se impuna. Pronostic: A. Carter sa castige @ 1.72.
Toate cotele sunt la bet365, iar pt partidele ramase, voi incerca sa revin in cursul zilei cu cateva informatii sua doar predictii, in functie de timp.


PTC 12 - Fürstenfeldbruck, Germany

Autor - ice-heart - Thursday, January 05, 2012
Mike Dunn - Mark Allen ---> 2 @ 1.36

Ricky Walden - Xiao Guoding ---> 1 @ 1.40


David Gilbert - Joe Perry ---> 2 @ 1.61


Stephen Hendry - Marco Fu ---> 1 @ 1.90


P.S. Cotele sunt la bet365.PTC 9 - optimi

Autor - ice-heart - Sunday, November 13, 2011
Cu putin timp in urma s-au incheiat partidele din cadrul optimilor de finala ale turneului de la Lotto Arena. A fost o dimineata in care J. Higgins si J. Trump au incheiat rapid conturile castigand la 0, iar N. Robertson, dupa ce a fost condus cu 1-0, a revenit, impunandu-se in final cu 4-1.
Cele doua partide pe care le anticipam oarecum mai echilibrate in comentul meu de azi noapte au avut parte de un scenariu asemanator. Egalitate, 2-2, dupa primele 4 frame-uri , pentru ca mai apoi Ronnie O’Sulivan si Graeme Dott sa nu mai lase nici o sansa adversarilor lor si sa castige cu 4-2 in fata lui Stephen Lee si respectiv, Alan McManus.
Intalnirile M.Gould – A.Hicks si M. Stevens – A. Mehta au necesitat joc decisiv, desi ambii favoriti conduceau la un moment dat cu 3-1. M. Gould a reusit sa se impuna in cele din urma, dar Stevens a acuzat socul ratarii din frame-ul 5 cand a fost la un pas de victorie si a trebuit sa se recunoasca invins in fata revelatiei de pana acum a acestui turneu, indianul A. Mehta.
Intr-o alta partida a optimilor britanicul J. Lisowski s-a impus cu 4-0 in fata irlandezului D. Morris.
P.S. Cu cateva minute in urma au inceput partidele sferturilor de finala, voi incerca sa revin cu cateva amanunte dupa incheierea lor si cu o parere personala despre semifinale.


PTC 9 - ziua a doua

Autor - ice-heart - Sunday, November 13, 2011
Turneul de la Antwerp a continuat ieri cu partidele din partea inferioara a tabloului. A fost o zi cu multe partide interesante iar surprizele nu s-au lasat prea mult asteptate. Primul dintre favoritii care a parasit competitia inca din prima runda a celei de-a doua zi a fost M. Williams. Galezul nu a fost in apele lui in aceasta dimineata si a fost invins clar, cu 4-1, de catre Mike Dunn. Britanicul avea sa fie, de-altfel, senzatia zilei, dupa ce in turul 3 a trecut cu acelasi scor, 4-1, de compatriotul sau, Jamie Cope, cel care-l eliminase in turul 2 pe nimeni altul decat A. Carter.
Tot in turul 1 a parasit competitia si galezul Ryan Day, in restul partidelor din aceasta faza favoritii impunandu-se , in general, fara probleme. Demna de semnalat este si revenirea lui Nigel Bond in fata lui Robert Milkins, desi  fost condus cu 3-0, Nigel reusind sa intoarca scorul si sa se impuna in decisiv. Nigel avea sa fie eliminat, in cele din urma, tot in decisiv, in runda urmatoare de catre irlandezul O’Brien.
In turul 2 a parasit competitia si Marco Fu, invins fiind in joc decisiv de galezul Matthew Stevens.
Turul 3 avea sa ne aduca si cea mai mare surpriza a zilei si poate a turneului, liderul la zi al clasamentului, M.Selby, fiind invins cu 4-1 de catre mai putin cunoscutul Andy Hicks.
Alte partide din aceasta faza s-au incheiat cu urmatoarele rezultate:
Tom Ford - Fergal O'Brien       4-1    
John Higgins - Ken Doherty     4-1            
Matthew Stevens - Mark Davis 4-2     
Martin Gould - Dominic Dale    4-2
Tot in turul 3 a trebuit sa paraseasca turneul si noua speranta a snookerului, tanarul de numai 16 ani, Luca Brecel. Merituosul reprezentant al gazdelor a fost invins de o alta revelatie a acestui turneu, indianul A. Mehta.
Special am lasat pe final partida dintre Judd Trump si Jimmy White. A fost o partida pe care venerabilul Jimmy a fost atat de aproape sa o castige. Mai intai, in frame-ul 6, la scorul de 3-2, cand Jimmy conducea cu 58-0 si avea toata masa la dispozitie, a ratat nepermis la bila roz, permitandu-i mai tanarului sau adversar sa revina la masa.  Judd n-a stat prea mult pe ganduri  si a inchis masa, castigand cu 66-58, ducand partida in decisiv. Si aici Jimmy a avut sansa lui, dar a ratat doua bune oportunitati de a castiga frame-ul si partida, nereusind sa profite de greselile lui Trump, care se califica astfel in turul urmator, desi la un moment dat parea ca nu mai are nici o sansa.


PTC 9 - Ziua 1

Autor - ice-heart - Saturday, November 12, 2011
Asa cum anticipam inca de acum cateva zile, capul de afis al rundei 1,  din cadrul turneului PTC 9 ce se desfasoara la Antwerp,  a fost reprezentat de partida dintre Graeme Dott si Peter Ebdon. Desi a condus cu 3-1 si in frame-ul 5 a avut doua mari oportunitati de a inchide meciul, Ebdon s-a pripit si a gresit oferindu-i adversarului sau sansa de a reveni in meci. Scotianul nu a stat prea mult pe ganduri si a valorificat oportunitatile oferite de britanic si a reusit sa se impuna cu 4-3.
O alta partida pe care o anticipam o interesanta a fost cea in care s-au intalnit M. Holt si S. Murphy. Din pacate interesanta a fost doar desfasurarea scorului, evolutia celor doi jucatori fiind de-a dreptul modesta, in opinia mea. Primul frame a fost adjudecat de catre S.Murphy si nimic nu prevestea ce avea sa urmeze. Ratari incredibile de ambele parti, cei doi jucatori “reusind performanta” sa rateze bile aflate chiar si pe marginea buzunarului. Dupa ce  M. Holt a reusit sa se desprinda la 3-1, Murphy a parut ca si-a revenit, egaland la 3. Cireasa pe tort a acestei dispute avea sa fie frame-ul decisiv: aceleasi greseli de incepatori ale ambilor jucatori carora avea sa le supravietuiasca M. Holt, S. Murphy fiind nevoit sa se recunoasca invins in urma uneia dintre cele mai slabe evolutii ale sale din cariera de profesionist.
In celelalte partide ale rundei 1 din partea superioara a tabloului, favoritii s-au impus, cum era de asteptat, la pas. Exceptiile au venit din partea lui Joe Perry, 3-4 cu Liu Song, si mai ales, Stuart Bingham, care a pierdut fara drept de apel (0-4) in fata anonimului Justin Astley.
Nici runda a doua nu a fost ferita de surprize, S.Maguire si M. King fiind nevoiti sa se recunoasca invinsi in fata unor adversary mult mai slabi. Alt nume greu ce a parasit turneul in aceasta faza este multiplul campion mondial S. Hendry care a cedat dramatic, in decisiv, in fata lui S. Lee, intr-o partida ce a fost capul de afis al acestei runde.
Runda a treia a acestei parti de tablou a fost una mai linistita, neavand parte de surprize, favoritii reusind sa se impuna, cu sau fara emotii, in fata adversarilor lor:
Ronnie O'Sullivan – A. Norman         4-0          
Stephen Lee        - P. Suwannawat   4-2
Neil Robertson     - Kurt Maflin          4-3     
Graeme Dott        - Andrew Higgin     4-3
Ziua de astazi programeaza partide din jumatatea inferioara a tabloului, unde ii regasim pe M. Selby, J. Higgins, J. Trump, M. Williams sau Allister Carter, nume ce nu mai au nevoie de nici o prezentare pentru iubitorii acestui sport.


Players Tour Championship – PTC 9

Autor - ice-heart - Friday, November 04, 2011
Saptamana viitoare (10-13 noiembrie) va avea loc la Lotto Arena (Antwerp, Belgia) cea de-a noua etapa din Players Tour Championship – PTC 9.

Se stie ca la aceste turnee din seria PTC premiile in bani nu sunt tocmai mari ( 10.000 lire sterline pentru invingatori), dar punctele oferite sunt foarte importante pentru o clasare cat mai buna in clasamentul mondial. Unul din jucatorii care si-a exprimat de curand nemultumirea fata de premiile in bani acordate pentru aceste turnee este chiar triplul campion mondial Ronnie O’Sullivan, dar acest lucru nu l-a impiedicat sa-si adjudece doua dintre etapele disputate in acest an (PTC1 si PTC7).

Tot doua etape de PTC a castigat in acest sezon si fostul campion mondial, Neil Robertson. Australianul este, de-altfel, si castigatorul ultimei etape de PTC, desfășurată în Irlanda, la Killarney unde a dispus in ultimul act de noua senzatie a snookerului, Judd Trump, nimeni altul decat cel care-l eliminase pe Neil in prima etapa a ultimului Campionat Mondial.

Tabloul principal inca nu a fost definitivat, dar primul tur ne propune deja cateva partide interesante: Michael Holt – Shaun Murphy, Nigel Bond – Robert Milkins sau Graeme Dott – Peter Ebdon, partida ce sigur va fi capul de afis al primei runde.

Turneele din seria PTC au o desfasurare aparte, partidele din fiecare faza a competitiei disputandu-se dupa sistemul 4 din 7 ( sau primul la patru), ceea ce implica constanta si concentrare maxima din partea jucatorilor, orice greseala putand fi decisiva in desemnarea castigatorului unei partide.


1