peke: surprize, surprize...

Autor - vetbets - Saturday, January 21, 2012
Cu Franta, Islanda si Danemarca in rol de Mihaela Radulescu ... pardon, Andreea Banica, sau cum o cheama ... chiar nu conteaza.

Salutare si spor la $ ! va spun, chiar daca, dupa ziua de ieri, sporul ala la $ n-a prea fost. S-a intors hadbalul cu curul un sus dom'le, vb. lui Cilic. Favorite la titlu pe hartie, cele 3 de mai sus mai au sanse cat de o para gaurita sa mearga in semifinale. Franta ... sa conduci la pauza cu 2 goluri, sa ai (aproximativ) cea mai buna echipa din lume, si sa te bata Veszprem+Szeged, hmm ... Danemarca ... sa ai tu 6 (SASE !!!) goluri avantaj si sa pierzi pe final ... doar Romania poate face chestia asta ... sau nu ? Islanda ... no comment ... dezamagit de ei de nu se poate. Stefansson lipseste, e adevarat, dar, fie-mi iertat, are 39 de ani, s-a saturat si el de cantonamente, de lovituri, de ... alea-alea, ar mai da si el o "buca" in liniste. Per ansamblu, un campionat cu rasturnari mari de situatie (vezi Germania, Polonia sau Ungaria). Au plecat acasa din primul tur echipe la care ma asteptam, Norvegia, Slovacia, Cehia si Rusia. Dupa ce le-au bagat mortu'-n casa la nemti, ma asteptam ca cehii sa faca o figura frumoasa. Clopotu' ... Sa vedem ce va fi mai departe. Imi place Serbia (cum drak sa nu-ti placa cu cel putin 7000 de jucatori in sala si inca vreo 'jde milioane la televizor, chiar daca numai 7 sunt pe teren), imi place Croatia, si ma asteptam, imi place Spania, si e, relativ, o surpriza pentru mine. Si sa nu-i uitam pe nemti ... azi joaca Polonia-Suedia si, presimt, va castiga ... Germania, adica lesii nu-i vor bate pe nordici. La Danemarca-Macedonia ii joc pe danezi la handicap, cu tot suportul publicului, cu tot cu Lazarov, cu tot ce vor ei, nu cred ca macedonenii se vor impune azi ... JO de la Londra vor altceva, si prietenii stiu de ce ... Serbia-Germania ... va fi un meci frumos (sau poate nu ?). Bat sarbii, joaca in 15, ca la rugby, 7 pe teren si cel putin 8 (mii) in tribuna (sunt impecabili sarbii astia cand isi incurajeaza favoritii, impecabili).

Asadar :

Polonia - Suedia - 2 HA+0,5 cota 1,95
Danemarca - Macedonia - 1 HA-3,5 cota 1,98
Serbia - Germania - 1 HA-3,5 cota 2,21 (cam fortat dar cred ca va iesi)

Sa fiti iubiti !


peke: Campionatul European de handbal masculin - Serbia 2012

Autor - vetbets - Sunday, January 08, 2012
Salutare si spor la $ !

Asa cum am promis voi face o scurta analiza a Campionatului european de handbal masculin care sta sa inceapa (mai sunt 8 zile pana atunci).

Serbia gazduieste aceasta editie, meciurile urmand sa se joace in 5 sali din 4 orase.

Belgradul are 2 sali puse la dispozitie pentru aceasta competitie. Beogradska Arena are o capacitate de 20.000 de locuri, dar aceasta poate fi marita pana la 25.000, in functie de evenimentele care se desfasoara. Cealalta sala, Pionir Arena are 8.150 de locuri. Al doilea oras, Nis, pune la dispozitie Sportski Centar Cair, o sala care a suferit modificari majore pentru a putea fi omologata pentru aceasta competitie. Sala are 4.000 de locuri. Vrsac, oras la doar 14 km de granita cu Romania, vine cu Milleniumm Hall, o sala cu 4.058 de locuri dar care este neincapatoare cand echipa locala de baschet, Hemofarm, joaca acasa. Si, in fine, la Novi Sad, meciurile se vor juca in sala SPC Vojvodina. Sala are 8.000 de locuri si, pe langa handbal, poate gazdui meciuri de volei, baschet si chiar polo.

Cam atat cu salile. Sa trecem la componenta grupelor si la cateva cuvinte despre echipe. Din capul locului vreau sa va spun ca loturile finale nu s-au anuntat inca. Mai sunt meciuri de pregatire inca si pot aparea modificari.


Grupa A : Polonia, Danemarca, Serbia, Slovacia

Polonia - dupa ani buni fara succese pe plan international, lesii au revenit in prim-plan cu medalia de argint castigata la mondialul din 2007. De atunci au fost mai-mereu printre favoritii competitiilor. Vedetele echipei sunt fratii Marcin si Krzysztof Lijewski, Slawomir Szmal si Gzegorz Tkaczyk. Din pacate Marcin Lijewski si Szmal nu vor participa la acest turneu, fiind accidentati. Cota pentru castigarea grupei - 4,00 ; cota pentru castigarea campionatului - 25,00.

Danemarca - campioni mondiali en-titre, danezii sunt, evident, unii dintre favoritii la titlu. Extrema dreapta Hans Lindberg, jucator la HSV Hamburg este una dintre vedetele echipei. Este un jucator foarte bun de contraatac dar si un foarte bun aparator la linia de 7 metri. Mikkel Hansen este, probabil, jucatorul cu cel mai puternic sut din lume la ora actuala. A reusit in 2008, la JO, golul victoriei in meciul cu Rusia cu un sut de la 13 metri, uluitor in opinia mea. Nici danezii nu sunt feriti de accidentari, Kasper Irwing fiind accidentat, la fel ca si Jesper Noddesbo si Nikolas Markussen. Se spera, totusi, ca ultimii sa fie recuperati pana la inceperea competitiei. Cota pentru castigarea grupei - 1,70 ; cota pentru castigarea campionatului - 5,00.

Serbia - gazda turneului din acest an are asteptari foarte mari. Fara rezultate deosebite la ultimele competitii, Serbia spera, cu ajutorul fanilor (stim cu totii cum sunt sarbii) sa revina in elita. Momir Illic si Marco Vujin sunt vedetele echipei. Daca Illic joaca deja la Kiel, Vujin a semnat cu super-echipa germana si, dupa acest turneu ii va parasi pe Veszprem si va pleca in Germania. Cota pentru castigarea grupei - 3,50 ; cota pentru castigarea campionatului - 12,00.

Slovacia - fara discutie este outsider-ul grupei. Nu a avut rezultate deosebite la europene, fiind pe locul 16, ultimul, atat in 2006 cat si in 2008. Vedeta echipei este, fara discutie portarul celor de la Montpellier, Richard Stochl. Il putem adauga pe Martin Stranovsky, de la Ademar Leon si ... cam atat. Majoritatea celorlalti jucatori sunt de la echipe din strainatate, dar fara mari veleitati. Cota pentru castigarea grupei - 30,00 ; cota pentru castigarea campionatului - 500,00.

Favoritele mele la primele 2 locuri : Danemarca si Serbia.


Grupa B : Germania, Suedia, Cehia, Macedonia

Germania - ultimul succes a fost castigarea titlului mondial in 2007. De atunci, esecuri pe linie pentru reprezentanta celui mai puternic campionat inter-cluburi din lume. A inceput o restructurare masiva a echipei si se spera intr-un rezultat bun la aceasta competitie. Uwe Gensheimer si portarul celor de la Fuchse Berlin, Silvio Heinevetter, par a fi principalii jucatori ai nemtilor. Nici ei nu sunt feriti de accidentari, Michael Kraus lipsind de la acest turneu. Cota pentru castigarea grupei - 1,9 ; cota pentru castigarea campionatului - 30,00.

Suedia - scandinavii isi cauta gloria de altadata. Campioni europeni in 1998, 2000 si 2002, nordicii si-au pierdut din valoare, ajungand sa fie in 2010 doar pe locul 15. A urmat o remaniere masiva, iar rezultatul s-a vazut : a reusit un loc 4 la mondialul din 2011, desfasurat pe teren propriu, dupa ce a pierdut semifinala cu Franta si finala mica cu Spania. Dar rezultatul a fost considerat unul bun, tinand cont ca echipa era una foarte tanara. Fara discutie, vedeta este interul stanga Kim Andersson, jucator de baza la Kiel (iar Kiel !?). Cota pentru castigarea Grupei - 2,40 ; cota pentru castigarea campionatului - 25,00.

Cehia - o echipa cu o valoare medie, care se bazeaza pe doi jucatori care joaca ... ghiciti unde ? ... da, la Kiel. E vorba de Jicha si Kubes. Fara ei cehii ar fi o echipa de valoarea Slovaciei. De mentionat ca Jicha a fost delarat anul trecut cel mai bun jucator al lumii. Tot el a fost declarat in 2010 MVP-ul turneului final european din Austria. E posibil sa puna ceva probleme Germaniei si Suediei, dar ma indoiesc, mai ales ca nemtii ii cunosc foarte bine pe cehi. Cei mai multi dintre ei joaca in Germania. Cota pentru castigarea grupei - 7,00 ; cota pentru castigarea campionatului - 150,00.

Macedonia - este prima participare a mecedonenilor la un turneu final european. Totul se invarte in jurul lui Kiril Lazarov, interul lui Atletico Madrid. Nu vad cum Macedonia ar iesi din grupe, parerea mea fiind ca se va bate la "lingura de lemn" cu Slovacia. Cota sa castige grupa - 21,00 ; cota sa castige campionatul - 500,00.

Favoritele mele la primele 2 locuri : Suedia si Germania.


Grupa C : Franta, Ungaria, Spania, Rusia

Franta - campioana en-titre, Franta nu mai are nevoie de nici o prezentare. O pleiada de vedete fac parte din lotul cocosului galic, incepand cu fratii de origine croata Luka si Nikola Karabatic, continuand cu Guillaume si Bertrand Gille sau cu portarul de legenda, deja, Thierry Omeyer. Franta este si campioana mondiala en-titre si cred ca se va impune si anul acesta. Cota pentru castigarea grupei - 1,45 ; cota pentru castigarea campionatului - 2,25.

Ungaria
- vecinii nostri se bazeaza, in general, pe cele 2 mari forte ale campionatului intern, Pick Szeged si Veszprem, ambele participante constant in Liga Campionilor. Dar sunt o echipa de valoare medie, care nu a reusit niciodata o performanta extraordinara. Jucatorii lui Veszprem Ferenc Illyes si Nandor Fazekas sunt vedetele echipei, alaturi de jucatorul Barcelonei Laszlo Nagy. Acesta este intr-un conflict mai vechi cu antrenorul Lajos Mocsai si cu reprezentantii federatiei de la Budapesta, si e putin probabil sa-l vedem la acest turneu. Cota pentru castigarea grupei - 25,00 ; cota pentru castigarea campionatului - 125,00.

Spania
- ibericii vor fi lipsiti la acest turneu final de aportul unuia dintre cei mai valorosi jucatori ai lumii : portarul Arpad Sterbik, singurul care, in opinia mea, poate sa concureze cu Omeyer pentru titlul de cel mai bun portar al lumii. O echipa cu suisuri si coborasuri aceasta nationala a Spaniei. In 2006 a luat argintul, pentru ca in 2008 sa se claseze pe un neonorant loc 9. Cu un campionat intern puternic, poate al doilea ca valoare dupa cel al Germaniei, la mare batalie cu cel al Frantei, Spania spera la o medalie. Cota pentru castigarea grupei - 2,75 ; cota pentru castigarea campionatului - 5,00.

Rusia - rusii la handbal sunt exact ca romanii : echipe destul de puternice la feminin, unde nu am avut traditie, dar slabe spre foarte slabe la masculin unde, atunci cand noi si ei jucam finale de campionate europene sau mondiale, fortele de acum gen Franta sau Spania se uitau la sportul asta ca la felul 13. Vladimir Maximov, antrenor de legenda in handbalul rus a fost readus la echipa cu un scop clar : calificarea echipei din grupa si, implicit o sansa mai mare de calificare la JO. Va fi greu, daca nu imposibil, intr-o grupa cu Franta, Spania si Ungaria. Cota sa castige grupa - 20,00 ; cota pentru castigarea campionatului - 40,00.

Favoritele mele la primele 2 locuri : Franta si Ungaria.


Grupa D : Croatia, Norvegia, Islanda, Slovenia

Croatia - medaliata cu argint la ultimele 2 turnee finale, Croatia e una din favoritele mele la castigarea turneului alaturi de Franta. Avem o echipa cu nume mari ca Ivano Balic sau Igor Vori, dar si jucatori tineri si foarte talentati ca Jakub Gojun si, mai ales, Ivan Ciupic. Ma astept la o figura frumoasa a croatilor, poate chiar la titlu. Cota pentru castigarea grupei - 1,55 ; Cota pentru castigarea campionatului - 6,00.

Norvegia - handbalul norvegian masculin nu se compara nici pe departe cu cel feminin. Rezultate relativ modeste pentru nordici. Vor avea si cateva absente de marca la acest turneu, Kristian Kielling, Kjetil Strand si Steiner Ege fiind absenti datorita accidentarilor. Borge Lund de la Rhein-Neckar Lowen este cel mai cunoscut jucator al scandinavilor. Cota sa castige grupa - 9,00 ; cota sa castige campionatul - 125,00.

Islanda - o tara mica, dar cu un handbal mare. E medaliata cu bronz de acum 2 ani. Atunci s-a petrecut ceva nemaiintalnit pana atunci : 88% dintre islandezi au urmarit semifinala si finala mica, sarbatorind castigarea medaliei. Ma astept la o figura frumoasa si la acest turneu a islandezilor chiar daca Olafur Stefansson va lipsi, cel mai important jucator de altfel. Sunt sanse, totusi, ca acesta sa fie recuperat. Cota sa castige grupa - 3,50 ; cota sa castige campionatul - 20,00.

Slovenia - vice-campioana din 2004 nu a mai repetat evolutiile de atunci, ajungand sa se chinuie chiar si pentru calificarea la acest turneu, pe care a obtinut-o in ultimele 2 jocuri din grupa preliminara. Jucatori relativ buni, dar nu deosebiti, care joaca la echipe gen Celje sau Korona Vive Kielce. Nu le dau sanse prea mari sa iasa din grupe. Cota sa castige grupa - 9,00 ; cota sa castige campionatul - 100,00.

Favoritele mele la primele 2 locuri : Croatia si Islanda.

Favoritele mele la castigarea titlului (in aceasta ordine) : Franta, Croatia, Danemarca.

Pariurile mele din aceasta competitie vor fi puse in sectiunea comentariilor.

Bafta maxima !


Dublati-va banii pe 2012 cu un pariu special: antepost J.O. Londra

Autor - 20 - Sunday, January 01, 2012
Va propun, asa, de inceput de an, un pariu antepost "cota 2+". Jocurile Olimpice - SUA sa castige cele mai multe medalii (total aur+argint+bronz), cota 2.37 la Bet365.

China are cota 1.90 si pe undeva inteleg de ce. Au rupt gura targului in 2008, la Beijing, cand s-au clasat pe primul loc in clasamentul oficial, unde primul criteriu sunt medaliile de aur. China a obtinut atunci 51 de medalii de aur, un numar impresionant, si 100 de medalii in total. Se stie insa prea bine ca gazdele Jocurilor au in mod traditional performante mai bune in respectiva editie. Australia a castigat in 2000, la Sydney, 16 medalii de aur si 58 in total , ocupand locul 4 in clasamentul general, dupa marile forte olimpice - SUA, Rusia si China, dupa ce la precedentele 2 editii avusese rezultate mai modeste, dar in crestere:

1992 - Barcelona - 7 aur, 27 total, locul 10 si
1996 - Atlanta - 9 aur, 41 total, locul 7

de remarcat ca la Beijing, in 2008, Australia a avut un mic recul (14 aur, 46 total, locul 6), dar a ramas deasupra performantelor dinainte de Sidney. La o evolutie asemanatoare ma astept si din partea Chinei. Este normal ca atunci cand organizezi Jocurile sa ai performante deosebite, pentru ca avem de-a face, in primul rand, cu o mobilizare generala si un mare avant al sportivilor si antrenorilor, iar in al doilea rand cu politica olimpica... Nu suntem naivi si nu ne inchipuim ca nu se mai trag sfori pe ici si colo, ca gazdele nu au de partea lor un procent oarecare de sprijin extrasportiv. Dupa care este la fel de normal un mic recul, la urmatoarea Olimpiada, cu pastrarea totusi a unor rezultate bune, "ramasite" ale eforturilor din urma cu 4 ani.

Una peste alta, nu vad China pastrand locul 1 pe natiuni anul asta, la Londra, unde "politica olimpica" se va intoarce impotriva lor. Nu doar gazdele - Marea Britanie - vor fi avantajate, ci si SUA fata de China, asa inclin eu sa cred. Dar haideti sa vedem raportul dintre SUA si China la ultimele 5 Olimpiade (dupa terminarea "razboiului rece", care a avut atatea implicatii in ierarhiile olimpice):

1992 - Barcelona - SUA-China 37-16 aur, 108-54 total, locurile 2-4

1996 - Atlanta - SUA-China 44-16 aur, 101-50 total, locurile 1-4

2000 - Sydney - SUA-China 37-28 aur, 92-59 total, locurile 1-3

2004 - Atena - SUA-China 35-32 aur, 103-63 total, locurile 1-2

2008 - Beijing - SUA-China 36-51 aur, 110-100 total, locurile 2-1

As observa ca SUA s-a mentinut constant undeva pe la 35-37 medalii de aur, cu exceptia editiei de la Atlanta, cand au castigat mai multe, asa cum era de asteptat, si tot constant au castigat un total de cca 100 medalii, cu recordul, 110, la editia de la Beijing, cand au avut mai multe medalii decat gazdele dar s-au clasat pe locul 2 fiind depasiti la medalii de aur. Si acum ar trebui sa ne asteptam ca lucrurile sa se inverseze! Asta incearca sa ne spuna cotele, pt. ca SUA au 1.50 la "cele mai multe medalii de aur" castigate la Londra, iar China doar 2.50. Puteti paria pe cota asta de 1.50 daca vi se pare mai sigura, in ce ma priveste o gasesc mai apetisanta pe cea de 2.37 pentru "total medalii castigate".

Sa adaug totusi ca este un pariu "generalist" propus dupa o privire "din avion" si ca pentru un pariu serios (nu mai zic de o miza serioasa) trebuie avute in vedere sansele relative la medalii ale celor doua echipe "descompuse" pe sporturi, in functie si de loturile ce se vor deplasa la Londra. Poate voi reveni asupra acestui subiect, mai aproape de data de incepere a Olimpiadei, si poate contribuiti si voi cu puncte de vedere si argumente.

Pentru cei neconvinsi de pariul propus mai sus, am unul de rezerva: sansele gazdelor la ocuparea unui loc pe podium la sfarsitul Jocurilor sunt apreciate, tot de Bet365, cu o cota de 2.62 (1.44 pentru clasarea pe locul 4 sau mai jos). Marea Britanie pe podium ar insemna, evident, ca Rusia sa se claseze mai jos, ceea ce nu s-a mai intamplat din 1912 - Stockholm! (am luat in calcul si palmaresul Uniunii Sovietice, desigur) Australia nu a reusit, in 2000, sa se claseze ca tara gazda in primele 3, o vor reusi britanicii? Sa vedem si bilantul "meciului" Rusia - Marea Britanie, la ultimele 5 olimpiade:

1992 - Barcelona - Rusia-GBR 45-5 aur, 112-20 total, locurile 1-13

1996 - Atlanta - Rusia-GBR 26-1 aur, 63-15 total, locurile 2-36

2000 - Sydney - Rusia-GBR 32-11 aur, 88-28 total, locurile 2-10

2004 - Atena - Rusia-GBR 28-9 aur, 92-31 total, locurile 3-10

2008 - Beijing - Rusia-GBR 23-19 aur, 72-47 total, locurile 3-4

In ciuda unei superioritati nete pe termen lung a rusilor, cifrele de la Beijing sunt destul de apropiate... Inversarea lor nu pare chiar atat de imposibila. Iar 2.62 nu este o cota chiar atat de rea.Madess : Hochei - Norvegia, Eliteserien

Autor - Madess - Friday, December 30, 2011

Din nou hochei norvegian in aceasta seara si am ales partida dintre Manglerud si Lillehammer, un duel dezechilibrat atat din punct de vedere al obiectivului cat si a valorii dintre cele doua echipe. Gazdele de la Manglerud ocupa penultima pozitie in clasament (9) si sunt departe de ultimul loc ce asigura prezenta in playoff sperantele lor fiind tot mai mici lucru aratat si din ultimele evolutii care au insemnat infrangeri la scor.

La lucruri mai marete nici nu pot spera atat timp cat si-au pierdut oameni importanti Kory Falite (12+16) cel mai bun marcator si Jason Lawrence (10+5).

Oaspetii din aceasta seara sunt siguri de prezenta in playoff insa cu siguranta vor sa ocupe un loc cat mai fruntas la sfarsitul sezonului pentru a beneficia de un adversar cat mai slab in primul tur. Lillehammer este o echipa redutabila si vine dupa un meci incantator contra celor de la Stjernen unde au reusit sa se impuna categoric scor 9-1.

In acest sezon Manglerud si Lillehammer s-au mai intalnit de trei ori , oaspetii din aceasta seara reusind victorii categorice (7-1,10-4 pe teren propriu) si (2-6 in deplasare).

In aceasta seara avem o singura formatie care va juca cu ambitie si pentru un obiectiv si ma astept la o noua victorie categorica a celor de la Lillehammer.

Alegerea mea pentru acest meci: Lillehammer -1,5 (handicap asiatic ajustabil) @ 1.41 (bet365)Madess : Jack & Jones Ligaen - Handbal, Danemarca

Autor - Madess - Friday, December 30, 2011

Liga daneza de handbal masculin incheie in aceasta seara etapa cu numarul 18 programand ultimele doua partide si anume : Mors - Skanderborg respectiv Albertslund/Glostrup - Kolding. Desi e un meci de mijlocul clasamentului am ales sa analizez disputa dintre Mors si Skanderborg unde cota gazdelor ne poate aduce ceva profit.

Gazdele din aceasta seara ocupa pozitia a10a in clasamentul general avand 14 puncte dupa 17 partide insa majoritatea punctelor sunt obtinute pe arena proprie unde au inregistrat ( 5 victorii - 1 egal - 3 infrangeri ). Desi in ultimele doua partide a intalnit echipe de pe podium Mors s-a descurcat excelent reusind sa castige (30-27 cu Bjerringbro/Silkeborg locul 3) si pierzand destul de strans in deplasare pe terenul liderului Albertslund/Glostrup scor 27-24. Skanderborg ocupa pozitia a9a in clasament avand tot 14 puncte insa in deplasare au reusit doar 2 victorii inregistrand si 7 infrangeri.

Oaspetii din aceasta seara nu se descurca deloc bine in meciurile din deplasare ba mai mult pierzand ultimele doua deplasari la un scor destul de usturator : (31-20 la Tvis Holstebro ; 32-19 la Bjerringbro/Silkeborg ). In meciul tur disputat in luna octombrie Skanderborg s-a impus scor 28-23 insa atunci au beneficiat de terenul propriu si de aportul publicului.

In meciul din aceasta seara ma astept ca gazdele de la Mors sa-si arate superioritatea pe teren propriu si impulsionati de fani si de gandul ca pot urca 3 locuri in clasament sa obtina o victorie la minim 2-3 goluri diferenta.

Alegerea mea pentru acest meci este : Mors castiga meciul @ 1.60 (bet365)peke: Handbal Germania Bundesliga

Autor - vetbets - Tuesday, December 27, 2011
Este ultima etapa inaintea Campionatului European din Serbia care incepe la mijlocul lui ianuarie.

Hamburg - Goppingen - over 53,5 - cota 1,53 - gazdele sunt la 10 puncte de liderul Kiel, probabil cea mai buna echipa a momentului din lume. Angrenati si in Liga Campionilor, Hamburg trebuie sa puna accent si pe competitia interna pentru un loc de Liga macar, mai ales ca Flensburg si Rhein-Neckar stau la panda. Acasa au un parcurs perfect, 9 meciuri - 9 victorii. Goppingen sunt pe 9, nu emit pretentii la cupele europene, dar sunt sigur ca-si vor juca sansa lor. Ma astept la goluri astazi

Flesnburg - Balingen - 1 HA-5,5 - cota 1,53 - Flensburg vor sa ramana in plasa celor de la Hamburg pentru locul de Liga Campionilor. Si o pot face numai cu o victorie azi in fata propriilor suporteri. Au doar o infrangere pe teren propriu, in fata celor de la Kiel. Oaspetii sunt o echipa de mijlocul clasamentului. Nu cred ca le vor pune mari probleme azi celor de la Flensburg.

Magdeburg - Wetzlar - under 57,5 - cota 1,53 - vad un meci strans, fara multe goluri, in ultimele 6 jocuri doar o data fiind depasita linia de handicap pe goluri. Magdeburg spera la cupe, dar va fi foarte greu sa se impuna in fata marilor puteri ale handbalului german. Wetzlar e pe locul 11 si lupta pentru evitarea retrogradarii, chiar daca sunt la 6 puncte de ultimul loc retrogradabil. Cum spuneam, nu vad prea multe goluri, poate o inclestare pe semicerc, avand in vedere ca mbele echipe au aparari destul de solide.

Bafta maxima.

PS : In momentul in care se vor anunta toate loturile pentru Campionatul European, voi reveni cu un articol in care voi prezenta echipele si ideile mele legat de acest campionat (sper sa fiu mai inspirat decat la mondialul feminin din Brazilia).


Down Under

Autor - 20 - Saturday, December 17, 2011
Multi dintre voi au pariat deja pe fotbalul (soccer) din Australia si Noua Zeelanda si stiu ca poate fi profitabil, mai ales pe nr. de goluri. Cel putin ligile inferioare si cele de tineret de acolo pot rivaliza cu ligile inferioare din Norvegia, ceea ce nu este putin lucru.

Altii, mai putini banuiesc, au mai pus cate un pariu pe meciurile de aussie rules, din AFL. Ma numar printre ei dar recunosc ca pariez foarte rar pe AFL pentru ca, desi competitia imi place, nu am urmarit prea multe meciuri si prefer sa pariez pe sporturi pe care sunt (sau ma cred) ceva mai stapan. AFL se joaca insa in timpul verii (noastre).

Pariorilor matinali le recomand astazi alte doua sporturi/ligi de la antipozi ce par a fi bune de pariat:

NBL

Informatii despre liga australiana de baschet puteti citi aici. Clasamentul la zi il gasiti la sectiunea "full ladder", asa ii zic ei pe acolo... De asemenea gasiti toate rezultatele sezonului curent plus statistici detaliate pentru fiecare meci. Si bomboana de pe... tort, sa zicem: toate rezultatele si clasamentele finale NBL incepand cu anul 1979! Pe atunci activau echipe ca Nunawading Spectres ori City of Sidney Astronauts...

Nu sunt, desigur, vreun specialist in liga asta, abia am descoperit-o si eu, sunt deocamdata cu ochii pe echipa de suflet a lui mihaiFezz, NZ Breakers, campioana din sezonul trecut si lider la zi. Vedeti si voi de exemplu la ce diferente si-a castigat meciurile de acasa de pana acum... Si cu siguranta veti mai gasi si alte lucruri interesante, studiosi cum va stiu.BBL

Despre Twenty20 Big Bash League am mai scris. Nu va recomand sa pariati acolo solisti, deoarece este o competitie reinventata, cu echipe noi-noute si va mai dura pana ne vom lamuri care este ierarhia valorilor. In schimb se anunta meciuri echilibrate, cel putin din perspectiva cotelor, iar asta inseamna ca se poate face trading. La greu. Ca si in IPL, unde cotele sunt la fel de echilibrate, ele pot balansa cu usurinta intr-o parte sau alta, in functie de numarul de boundaries reusite de echipa aflata la bataie si de wicketii cazuti... Urmariti cu atentie lucrurile astea si poate nu veti regreta.

Info despre BBL pe site-ul oficial al ligii ca si, desigur, pe pagina dedicata a cricinfo.

O singura "barfa" de aici: atat interes suscita revenirea lui Shane Warne incat s-au numarat si zilele trecute de cand eroul national nu a mai jucat pe teritoriu australian: 1807.

Atat BBL cat si NBL sunt transmise live de Bet365, pe care i-as lauda daca nu ar fi comis-o rau de tot... Au scos informatiile statistice de la meciurile de cricket, nu stiu de ce au facut-o si pentru cat timp dar banuiesc ca aveam noi castiguri prea mari si de aia... Dar nu e bai, dam oricum pe cricinfo in paralel si gasim tot ce ne intereseaza. Doar nu suntem atat de lenesi incat sa pariem in necunostinta de cauza...

Sa nu uit: linkurile de aici pot fi deja gasite si in pagina noastra de adrese utile.

Atat deocamdata, mai mult o atentionare cu privire la ce se poate paria de dimineata. In rest, mai asteptam cate un material de la mihaiFezz, sa ne lumineze cu privire la lucrurile de pe partea cealalta a lumii. Spre exemplu: cum fac ei de nu ametesc mergand cu capul in jos?peke: Optimi la mondiale

Autor - vetbets - Sunday, December 11, 2011
Salutare si spor la $ ! Voi fi destul de scurt azi :

11.12.2011

Rusia - Islanda - 1 HA-8 - cota 1,63
Coreea de Sud - Angola - 2 HA+2,5 - cota 1,62
Muntenegru - Spania - 1 - cota 1,7
Norvegia - Olanda - 1 HA-7 - cota 1,53

12.12.2011

Suedia - Franta - 2 HA-2,5 - cota 1,57
Danemarca - Japonia - 1 HA-5,5 - cota 1,61
Brazilia - Coasta de Fildes - 1 HA-12,5 - cota 1,85
Romania - Croatia - 1 HA+3 - cota 1,6

Bafta maxima !


peke: Mondialul de Handbal - cele 6 meciuri de azi

Autor - vetbets - Thursday, December 08, 2011
Salutare si spor la $ !

Nu am mai dat nimic de la mondialele de handbal datorita faptului ca, ata ieri cat si alaltaieri am avut musafiri (deh, Sf. Nicolae asta imi umple casa de prieteni si, deobcei, cum a fost in cele 2 seri, se cam lasa cu bairam si cu dureri de cap a doua zi). Oricum, din ce am vazut eu, si nu prea mult, unele rezultate au fost surprinzatoare, echipele favorite nereusind sa acopere handicapul minim. Mai mult, sunt dezamagit de evolutia Romaniei, sa faci egal cu Japonia e iesit din comun pentru mine. Si cand ma gandesc ce meciuri ne asteapta ... mama-mama !

Azi avem 6 meciuri unele dintre ele urate ca "baba-cloanta".

Croatia - Suedia - locul 3 cu locul 2, ambele calificate, dar conteaza locul de calificare. Croatia mai are cu Argentina, Suedia cu Danemarca. Merg pe nordice dar si pe un over 47, cote 1,8 respectiv 1,61

Japonia - Tunisia - locul 5 cu locul 4, batalie la calificare. Japonia mai are cu Cuba (cucu), Tunisia cu Brazilia. Japonia +2,5 @ 1,55 e rezonabil in opinia mea.

Danemarca - Coasta de fildes - danezele calificate, africanele in lupta. Dar, profesioniste desavarsite, nu cred ca nordicele vor face vreo surpriza. 1 cu HA -7,5 @ 1,66

Franta - Cuba - aici cred ca va fi macel. Franta a condus la pauza Brazilia cu 17-10, ca sa o "fure la final cu 26-22 (cum drak' sa dai 5 goluri intr-o repriza !!! si ... cu cine !? ... nimeni nu poate sa-mi spuna ca Brazilia e super echipa, nimeni !). 1 cu HA -17,5 @ 2,63

Uruguay - Argentina - NO BET - un fel de FEPA 74 Barlad - Avantul Prabusirea la juniori, in materie de fotbal

Brazilia - Romania - calificate ambele, conteaza locul. Si, ce e dureros pentru mine, casele de pariuri ne dau sansa a doua. Si, dupa cum a jucat echipa, cred ca e realitatea. Ma astept ca fetele sa inceapa sa joace. 2 cu HA+2,5 @ 1,9 mi-i se pare cel putin de bun simt. Eu voi juca si 2 solist la o cota fabuloasa, 3,3


peke


peke: Show-time (sa zicem)

Autor - vetbets - Sunday, December 04, 2011
Salutare si spor la $ !

Voi incepe acest articol cu o "revizuire" a zilei de ieri.

Din capul locului vreau sa va spun ca ii urasc pe astia de la ihf. Au organizat campionatul intr-o tara in care handbalul e pe locul 5 sau 6, dupa fotbal (religie acolo), volei etc. Sa ai o sala la Sao Paolo de 19.000 de locuri si sa ai 500 de spectatori la un meci de campionat mondial e chiar jenant. Sa le fure la aia de la dolce camera video cand erau doar 50 de oameni in sala e frustrant. Sa-i fure lu' ala din Norvegia laptopul cand in sala erau, la fel, 50 de oameni, e strigator la cer. Dar ... asta e, latinii sunt latini si nu va putea nimeni sa-i schimbe niciodata.

Sa trecem la ziua de ieri.

Brazilia - Cuba 37-21 - rezultat normal prin prisma valorii celor 2 echipe. Brazilia din lumea a 4 a handbalului, Cuba ... nici nu stiu daca merita mentionata (dar sa vedeti voi ce ne vom chinui cu Brazilia)
Suedia - Argentina 37-11 - no comment
Muntenegru - Islanda 21-22 - prima semi-surpriza a acestui mondial. O echipa cu vedete ca Popovic, Mehmedovic si, mai nou, Bulatovic, sarboaica naturalizata, Muntenegru nu a reusit sa treaca de o echipa solida, cu o tactica si o asezare pe teren aproape ireprosabila.
Romania - Tunisia 30-28 - chin, chin si iar chin. E adevarat, ne lipsesc 3 jucatoare de baza, Neagu, Vizitiu si Stanca, dar asta nu e o scuza. Aseara am pierdut-o si pe Manea, pe fondul unui joc slab, in care toate mingile mergeau pe pivot (fetelor, voi credceti ca pivotul poate sa duca singur un meci ? eu cred ca nu, mai trebuie sa tragem si la poarta ... bravo Chintoan pentru ultimele minute ... tot pivot)
Danemarca - Uruguay 36-10 - no comment
Kazakhstan - Australia 37-9 - no comment
Franta - Japonia - 41-22 - no comment
Norvegia - Germania 28-31 - aici comment ca nu ma rabda inima si m-am bucurat aseara ca un copil ca a batut Germania, chiar daca nu le am la suflet ... In sfarsit Norvegia a intrat in randul muritorilor, a oamenilor normali. Ce, daca Gro Hammerseng a ramas gravida (in vitro), trebuia sa o tina de mana si barbat-su (Tonje Larsen, alta titulara de la nationala) ? Nu ca am ceva cu lesbienele, dar prea si-au luat-o in cap ... Cat despre Germania, numai de bine. E cea mai subestimata nationala de la mondial. Si cred ca vom avea o surpriza placuta cu ele. 
Croatia - Coasta de Fildes 36-20 no comment
Rusia - Coreea de Sud 39-24 - la inceputul mondialelor ma asteptam la cu totul altceva de la asiatice. Ulterior am aflat ca ele au intrat in canttonament "numai" de 8 luni (in Corea de Sud e o lege prin care toti capionii olimpici au o renta viagera e 10.000 de $, nu-i intereseaza alte competitii). Pentru coreence e doar o competitie cu titlu "amical" in opinia mea.
Angola - China 30-29 - no comment (si chiar nu am ce sa comentez la acest meci, intre reprezentantele a doua continente care nu prea au treaba cu sportul asta)
Olanda - Spania 27-34 - sunt putin dezamagit de batave care, cred eu, ar putea fi una din revelatiile turneului (si nu numai prin prisma look-ului lor, fiind nationala cu unele din cele mai frumoase jucatoare de la turneu)

... stau si ma gandesc ... Ungaria, Austria si Serbia, chiar si Slovenia si Polonia stau acasa, ca sa poata sa joace Uruguay, Cuba si Argentina la o competitie la care, fie-mi iertat, nu prea au ce sa caute.

Sa trecem la meciurile de azi (si de maine) :

Germania - Muntenegru - 1 solist, cota 2,15 - merg cu nemtoaicele la acest mondial pana in panzele albe (bine, sa nu joace cu noi sau cu Rusia). Pentru cei cu tupeu (adica si eu) merge jucat Germania -1,5, cota 2,56
Coreea de Sud - Kazakhstan - 2, HA +5,5, cota 1,8 - kazacele au o echipa formata din rusoaicele"refuzate"de Trefilov si, sa fim corecti, rusii pot oricand sa alinieze 2, daca nu 3 echipe de valoare apropiata
China - Norvegia - 2 HA -12,5 cota 1,78 - chiar daca le lipsesc "tartoritele", Norvegia nu se va impiedica de China.
Spania - Rusia - 2 HA -3,5 cota 1,61 - echipa bun a Spaniei dar, in opinia mea, "mission impossible today"
Islanda - Angola - 1 HA -2,5 cota 1,98 - o posibila revelatie a campionatului e Islanda. Dupa victoria contra Muntenegrului, care le-a adus un moral excelent, nu cred ca se vor impiedica de Angola.
Australia - Olanda - 2 HA -32,5 cota 1,75 - cam mare handicapul, dar foarte posibil de acoperit.

La celelate meciuri, cele de maine, cotele la bet365 nu sunt afisate inca. Voi reveni maine, sper in timp util, sa va expun parerile mele. Ca idee, Romania, Suedia, Franta si Danemarca sunt favorite certe. La Brazilia - Japonia e mai greu, dar cred ca sud-americancele se vor impune.

Bafta maxima !
peke


1 2